Verkennen ZES weekendje 2009, Rochefort en St Hubert

Het eerste weekeinde van de herfstvakantie zijn we met Bart, Irene, Caroline en Maaike naar St Hubert in de Belgische Ardennen geweest. Een zonovergoten twee dagen waar de zweetdruppeltjes rijkelijk vloeiden! We hebben hier alvast gekeken naar de plek waar we het laatste weekeinde van januari 2009 met de Zes terrecht komen.

Eerst zijn we naar Rochefort gereden. Dit leek ons de meest toeristische plaats van de omgeving.

Dat klopte ook wel! De VVV was zowaar open op zondag! Hier hebben we de nodige foldertjes gescoord en een kaartje van de omgeving gekocht zodat we even later een kleine wandeling in de buurt konden doen.

Via de fraaie kerk verlieten we dit kleine plaatsje op weg naar een soort Archeon.

Zoals al gezegd was het prima en vooral warm weer voor midden oktober: meer dan 20 graden!

In het parkje, een aantal in oude stijl opgetrokken gebouwen rondom de resten van een oud Romeins huis, waren diverse aktiviteiten te doen.

En werd ook een demonstratie door een legionair gegeven. Dit was echt de moeite waard: geen slappe demonstratie maar een indrukwekkend optreden van een ruiter die zichtbaar veel tijd gestoken heeft in zijn optreden!

De kinderen gingen ondertussen kleien. (En vergaten hun werkstukje achteraf mee te nemen....)

De slaapkamer van Bart en Irene en de kinderen.

Op het bordes van het stadhuis even poseren. Dit kolossale gebouw doet ons vermoeden dat dit vroeger een dorp was wat hoog in aanzicht stond in de regio. Ook het feit dat hier een basiliek is bevestigt dit. Helaas is St Hubert vandaag de dag een beetje schimmig oort met weinig uitstraling.

Tijdens de avondwandeling na het eten.

Napraten van de eerste dag op onze kamer. Een perfecte en fraaie badkamer in een verder wat verpauperd hotel.

De volgende ochtend een prima ontbijtje. De eigenaren waren vriendelijk en deden echt hun best om met ons Nederlands te praten.

Emmy zwaait vanuit ons kamerraam! Het is wederom een prachtige dag vandaag!

Dan op zoek naar ons winterverblijf! De hoteleigenaar had ons al verteld waar het lag en dat het een oud restaurant is geweest.

Een hele school schoonmaaksters was bezig de boel op te kuizen! Het zal dus goed schoon zijn als we komen denk ik. Het ziet er knus en gezellig uit. Twee veranda's lokken ons nu al! Helaas waren de vloeren nat en had men liever niet dat we even binnen keken. Het zag er in ieder heval prima uit.

Op weg naar huis zijn we langs Dinant gereden. Grootste bezienswaardigheid hier is de Hollandse citadel. Na even twijfelen of het zo laat nog de moeite was om naar boven te gaan hebben we een bezoekje gebracht aan deze markante plek.

Vanaf hier had je uiteraard een prachtig uitzicht over stad!

Boven kregen we een rondleiding door een gids.

Tot slot nog een laatste keer samen uit eten. Dit keer onder aan de Citadel. Midden oktober, 19.00 uur en we kunnen gewoon buiten op het terras eten!